ART ECON - Střední škola

Herní grafika

Nový obor
Nový obor
Herní grafika
Střední škola
Art Econ Prostějov
Město
Prostějov
Typ studia
Středoškolské

Husovo nám. 2061/91, Prostějov, 796 01

Tel.: +420 582 777 200

E-mail: artecon@artecon.cz


Jazyk studia
Česky
Délka studia
4 roky
Herní grafika

Cíl studia

Studium je zaměřeno na získání praktických dovedností pro tvorbu herní grafiky pro počítačové, mobilní a stolní hry. Studenti získají znalosti potřebné pro tvorbu herního prostředí, interaktivních prvků i doprovodných propagačních materiálů. Budou rozvíjet cit pro herní design, animaci a logické myšlení potřebné pro tvorbu her.

Studijní plán

Profilová část maturitní zkoušky se v rámci odborných předmětů skládá z praktické zkoušky z odborného předmětu, jejíž součástí je zpracování samostatného projektu včetně obhajoby vlastní práce, a ústních zkoušek z odborných předmětů Propagace a reklama a Dějiny výtvarné kultury. Matematika u tohoto oboru není povinnou částí maturitní zkoušky.

Studenti pracují např. v programech Adobe Indesign, Animate CC, After Effects CC, Photoshop, Google Sketchup a Brackets.

Nedílnou součástí studia je manažerská příprava v rámci ekonomických předmětů, psychologie propagace a reklamy, základy fotografie, videotvorby, tiskové grafiky a dějin výtvarné kultury tak, aby absolvent byl schopen realizovat samostatné zakázky i pracovat ve vývojářské firmě nebo v grafickém studiu. Současně studium poskytuje kvalitní přípravu pro úspěšné vykonání talentových zkoušek na vysoké školy s uměleckým designovým, grafickým, multimediálním nebo výtvarným zaměřením nebo odborné školy se zaměřením na herní design.

Profil absolventa

Po absolvování tohoto studijního programu se může ucházet především o studium na umělecké VŠ se zaměřením na fotografickou a animační tvorbu, grafický design, propagační tvorbu nebo na VŠ s různým výtvarným zaměřením.