První hra vznikající pod hlavičkou Bohemia Incubator by měla potěšit fanoušky RTS ze staré školy jako Duna 2, nebo Command & Conquer. Zajímavá ale bude i pro fanoušky FPS jako třeba Battlefield. Tyto dva žánry totiž kombinuje a zasazuje na písečnou planetu Baltarus. Tam se můžete proti kamarádům, nebo AI utkat o ložiska Balteria.

Autor hry Silica, Martin Melichárek, o ní řekne více v dalším videu ze série „Co je …“

 

Silica je mixem FPS a RTS, která je v obou herních módech věrná svému žánru. Hra přitom dává hráčům svobodu volby a nenutí je hrát v obou těchto módech. Pokud dáváte přednost botám plným písku, střelám svištícím nad hlavou a hrozivým čelistem nelítostných alienů, je role pěchoty určena právě vám. Silica se přitom neomezuje pouze na ovládání jednotlivých pěšáků, hráč se může ujmout také všech dostupných vozidel, například kolosálního harvesteru, rychlé lehké čtyřkolky nebo destruktivního obléhacího tanku. Pokud je vaším stylem boj ze zálohy, bude vaší volbou frakce hmyzích mimozemšťanů, například plíživého Kraba, hbitého Lovce nebo obrněného Goliáše. Na ty, kteří raději velí svým silám na dálku, čeká v relativním bezpečí oběžné dráhy role ostříleného velitele. Navigujte Harvestery na těžební pole Balteria, budujte obrovské struktury vaší základny, abyste mohli vyrábět a vysílat jednotky, které ovládnou bojiště.

Tři rozmanité herní režimy

Hra nabízí různorodost také pokud jde o herní módy. Strategy je vlajkovou lodí herního světa Silica. V tomto režimu hráči bojují o nadvládu prostřednictvím budování základny, těžby a bojů s nepřítelem.  Strategický režim plynule kombinuje prvky RTS a FPS a je hratelný v jakékoli kombinaci frakcí, včetně 3 bojujících týmů na jedné mapě.  Režim Prospector funguje zároveň jako tutorial. Hraje se jako klasický FPS v režimu pro jednoho nebo více hráčů. Hráči začínají poblíž přistávacího modulu, mají za úkol prozkoumat mapu a hledat oblasti vhodné pro těžbu Balteria. Cesty jim však brzy zkříží nepřátelské síly. Hráči musí splnit všechny cíle, aby se z nehostinného prostředí dostali živí. Režim Arena pak představuje zábavný mód, ve kterém si hráči vyberou svou oblíbenou jednotku a utkají se v asymetrické akci „všichni proti všem“.

Silica v bodech

  • First/third-person akce s ovladatelnými vozidly
  • 6 herních lokací
  • 3 herní módy
  • Možnost hraní v single a multiplayeru
  • 5 hratelných pěchotních tříd
  • 11 ovladatelných vozidel
  • 8 jednotek hmyzích “alienů”
  • AI schopná velet i ovládat jednotky

silica

Michael Petr

Otec dvou dětí přes den a hráč přes noc.

Komentáře

Sdělte nám svůj názor

Zatím žádný komentář.

Související články