Game Developers Session se koná v Praze v prosinci

Miroslav Žák – 25/09/2024

Game Developers Session je nejstarší středoevropská konference věnovaná vývoji her, herním technologiím, obchodu a marketingu. Na akci vystoupí přes 90 řečníků a více než 70 indie týmů. Letošní, již 22. ročník, proběhne od 13. do 14. prosince v Kongresovém centru v Praze. Kromě tradičních přednášek, workshopů a stánků herních studií, nově nabídne také výrazně rozšířený festival nezávislých vývojářů plus dva summity na téma umělé inteligence a herního práva.

Tradiční konferenci navštíví přes 2 000 zájemců. Kromě prezentací ustálených českých studií jako Hangar 13, Giants Software a Wube Software, se v rámci výstavy představí přes 70 projektů nezávislých herních tvůrců z Čech i celé Evropy. Jejich projekty si budou moci všichni návštěvníci vyzkoušet a budou také představeny investorům a vydavatelům, hodnoceny odbornou porotou a ty nejlepší oceněny v rámci Indie Games Expo Awards. GDS Prague se tím stává jedním z největších festivalů nezávislé herní tvorby v Evropě, a tak i akcí, která vzdělává, spojuje a zviditelňuje tvorbu všech herních vývojářů.

 
Akci doprovází již tradičně nabitý program v šesti liniích přednášek a workshopů od více než 90 odborníků z významných herních studií z celého světa, tři večírky a doprovodný game jam ve spolupráci s oborem herního vývoje Karlovy Univerzity. Akce se představí také online speciální událostí na platformě Steam, na našich webových stránkách a v online streamu autorského hraní vystavovaných projektů přímo z prostor konference.

Stejně jako každý rok, i letos budeme celý program a hvězdy konference odhalovat postupně. Mám velkou radost z toho, že už nyní mohu potvrdit účast Glena Schofielda, hlavního producenta a režiséra titulů jako Dead Space, Call of Duty MW3/AW/WW2 a Callisto Protocol. Svoji účast take potvrdila Kate Edwards, bývalá výkonná ředitelka International Game Developers Association a jedna z deseti nejvlivnějších žen v oblasti herního průmyslu (dle žebříčku magazínu Fortune, 2013)“, říká Pavel Barák, ředitel konference GDS.

Hlavním bodem programu bude v pátek 13. prosince také tisková konference Asociace českých herních vývojářů, která představí výsledky nejnovější studie o stavu herního průmyslu v České republice.

Miroslav Žák

České a slovenské hry sbírám od roku 2001. Více než o samotné hraní se zajímám o vývoj a archivaci. Mojí hlavní zbraní je motivace.

Komentáře

Sdělte nám svůj názor

Zatím žádný komentář.