Krátký film z Alan Wake 2, Sam Lake a herní program v Brně

Michael Petr – 25/09/2024

Program festivalu krátkého filmu BRNO16 i letos rozšiřuje hojné zastoupení her a hráčských přednášek. Naštěstí pro hráče existuje ale také krátký film spojený se světem virtuální zábavy, který si zaslouží pozornost stříbrného plátna. Jde o snímek Nightless Night (Yötön Yö) od Thomase Zanea a světoznámého spisovatele Alana Wakea. Jelikož se herní sekce festivalu zaměřuje na propojení a vzájemné ovlivňování médií her a filmu, nešlo si nepozvat zástupce pánů Zanea a Wakea. Tím není nikdo jiný než kreativní ředitel studia Remedy Entertainment Sam Lake, který se po promítání připojí na online debatu.

Tento krátký film se objevuje ve hře Alan Wake 2 od finského studia Remedy Entertainment, známé také pro časté využívání hraných scén. V něm sledujeme příběh detektiva Aleksiho Kesä, který nás zavede do těch nejtemnějších koutů všech alternativních či paranormálních realit. Včetně finské sauny.

Kromě virtuální návštěvy Sama Lakea se návštěvníci festivalu můžou těšit také na přednášku Lascivní pixely aneb Letmá penetrace světa erotických videoher Karla Kališe nebo Dating simulátory se studiem Painappuru Project, kde bude řeč o tomto asijském fenoménu. Neměli byste si nechat ujít ani živé hraní gamebooku „Pekelný dům“ v podání členů hudební kapely Sukuba Ensemble a Michala Vojkůvky v roli vypravěče. 

Mezinárodní filmový festival BRNO16 patří k nejstarším filmovým festivalům u nás (funguje bez jediného přerušení již od roku 1960) a je jedním z nejstarších festivalů krátkého filmu na světě. Prezentuje krátké filmy různého druhu – hrané, animované, experimentální, studentské, profesionální i neprofesionální. Dramaturgii a organizaci herní části festivalu zajišťuje Kuba Špiřík pod hlavičkou Gamer Pie s pomocí Xzone, Gamebaze a samotného festivalu BRNO16 a Kina Art.

Michael Petr

Otec dvou dětí přes den a hráč přes noc.

Komentáře

Sdělte nám svůj názor

Zatím žádný komentář.

Související články