V Brně se degustuje více věcí, než-li jen víno 

Kristýna Hrabalová – 24/02/2020

Není žádnou novinkou, že se Brno může pochlubit největší koncentrací vývojářů v ČR. Mnoho z nich se shromažďuje v univerzitním spolku Masarykovy univerzity – MU Game studies, kde jeho členové pouští uzdu fantazie a tvoří v v tomto městě akce všeho druhu.

MU Game studies

Spolek oficiálně funguje od roku 2012  jako organizace složená z absolventů a stávajících studentů napříč obory na Masarykově Univerzitě v Brně. Nejpočetnější zastoupení je však z řad Filozofické Fakulty (FF) Fakulty Sociálních studií FSS)  a Fakulty informatiky (FI). Spolek se snaží přiblížit tématiku digitálních her veřejnosti a propojovat teorii s praxí v oblasti jejich tvorby. Game Studies si může připsat zásluhy za vytvoření festivalu Gamer Pie. Tam je každoročně možnost setkání se zajímavými projekty, přednáškami a výstavami v oblasti herního vývoje. Od května 2019 jste mohli postřehnout novou událost na Facebooku pod pracovním názvem “Herní degustace”.

Herní sommeliéři vyrážejí do ulic 

Tato malá, ale milá akce umožňuje herním nadšencům diskutovat v přátelském prostředí o hrách. Princip akce tkví v tom, že si předem zahrajete určenou hru, dostavíte se v domluvený čas na dané místo. Tam se setkáte s ostatními herními degustátory. Hráči diskutují o mechanikách, chybách, rozebírají design a vlastní dojmy. Během toho danou hru hrají.

Herní Degustace

Klidné začátky s frustrující hrou

První akce jsou vždy takovým otevřeným experimentem a v tomto případě i jistou zkouškou nervů. Akce odstartovala svůj řetězec schůzek hrou Getting over it with Bennett Foddy.

Tato hra má za úkol rozzuřit i ty nejklidnější nátury za pomocí své kladivolezecké mechaniky. Akce dopadla úspěšně bez jakýchkoliv újem na zdraví a hráči se nadšeně každý měsíc vydávají na toto posezení s hrami. Následující měsíce byla hráčům nabídnuta rozmanitá škála her k degustaci. Od tahové  strategie Into the Breach, přes RPG Die By The Sword až po Black and White, kde se stáváte bohem. K degustaci se někdy připojí bonusový program ve formě retrohraní na plátně, nebo vám servírují jednohubky v podobě menších her na různých konzolích. Akce se koná ve druhé polovině každého měsíce v předurčených lokalitách. Vstup je zdarma.

Link k události přikládáme zde.

Komentáře

Sdělte nám svůj názor

Zatím žádný komentář.

Související články